درباره شهرک صنعتی سدید

  جوانان مسجد امام حسین(ع) کرمان که از توانایی های علمی و مهارتی بالای برخوردار بودند 10 سال پیش یک شهرک صنعتی با استفاده از ظرفیت جوانان کرمانی ایجاد کردند ؛ و این شهرک نوپا به نام سدید(استوار) نامگذاری شده است.

این شهرک به دنبال فرهنگ سازی در عرصه اشتغال ، با شراکت در کارهای علمی و دانش بنیان، هم باعث ایجاد سود مالی شده و هم با کمک به جوان هایی که فعالیت تولیدی دارند، ضمن رفع مشکلات جامعه، اجر اخروی نیز به دست آورده است.

جوانان مؤسس این شهرک، در ابتدا به دنبال ایجاد واحد تولیدی و کارگاهی برای خود بودند؛ فاصله زیاد شهرک های صنعتی تا شهر از یک سو و مشکلات کارگاه های درون شهری از سمت دیگر باعث شد تا تصمیم بگیرند شهرکی صنعتی با هزینه کم در محدوده نزدیک به شهر ایجاد کنند.

این جوانان اگر میخواستند با نگاه اقتصاد غرب به موضوع نگاه کنند، باید صبر می کردند تا تمام موانع مالی برطرف شود و سپس شروع به کار کنیند اما با توجه به اعتقادات دینی که داشتند، مشکلات و چالش ها را پیدا کرده و با کار کارشناسی و دقیق همراه با توکل و ایمان به خداوند در این مسیر گام برداشتند.

اصل و اساس اعتقاد این جوانان این بود اگر طبق مبانی اقتصاد اسلامی پیش برویم، از غربی ها جلو خواهیم زد، باید این موضوع را مدنظرداشته باشیم که در کنار کسب درآمد و سود مالی، به اجر اخروی بیندیشیم؛ کار باید به صورت علمی و جهادی، همراه با برنامه ریزی و توکل به خدا باشد و همچنین در کنار آن به امور فردی و خانواده نیز توجه داشته باشیم.

سدید الگوی مناسب مردمی برای کار اقتصادی است:

با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مردمی کردن اقتصاد: سدید  به دنبال معرفی الگویی مناسب به افرادی هست که قصد ایجاد شهرک صنعتی دارند تا با این الگو، شاهد کاهش بیکاری و رسیدن به خودکفایی باشیم؛

باید برای پیشرفت و موفقیت کشور و زمینه سازی ظهور حضرت صاحب (عج) قدم برداریم و در این جنگ اقتصادی نقش آفرینی کنیم؛ همانطور که در هشت سال دفاع مقدس تمام مردم از پیر تا جوان، کوچکترین امکانات خود را برای کمک به جبهه به میان می آوردند امروز هم در جهاد اقتصادی باید نفع جمعی را ببینیم و برای جامعه تلاش کنیم تا خدا به ما نفع فردی هم برساند.

شهرک صنعتی سدید از  سال 1394 مطالعات و طراحی های خود را برای ایجاد فاز اول آغاز کرد و توانست در سال 1397 با تکمیل زیرساخت های خود موفق به اخذ پروانه بهره برداری از شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمان شد درحال حاضر 100 واحد صنعتی و تولیدی در شهرک سدید مشغول به کار هستند که افق دید در این راستا، 900 واحد با قابلیت اشتغال حدود 7000 نفری است.    

  زیرساخت هایی که در این شهرک ایجاد شده است شامل تامین آب صنعتی ،اجرای ایستگاهtbs گاز و گاز کشی خیابان ها، اجرای شبکه برق صنعتی ، لوله و منهول گذاری زیرزمینی تاسیسات برق و تلفن،اجرای آسفالت و پیاده روسازی تاورودی واحدها،فیبر نوری ، ایجاد پارک و فضای سبز و  نگهبانی و دوربین مدار بسته به صورت کلی تمامی زیرساخت های مورد نیاز واحدهای صنعتی در شهرک ایجاد شده است .         

  از جمله واحد های موجود در شهرک میتوان به تولیدی لنت خودرو کاوه، شرکت دانش بنیان ابزار دقیق، شرکت دانش بنیان داناژن، شرکت ساخت قطعات هیدرولیک حسینی، شرکت دانش بنیان فراسوی ابعاد آسمان خیال و ... اشاره کرد.

نکته حائز اهمیت دیگری که در مورد این شهرک وجود دارد بحث کاهش 50 درصدی هزینه های ساخت و ساز می باشد. در این شهرک علاوه بر این که تیپ سازی  اتفاق می افتد و فضای بسیار زیبا و یک شکلی  در شهرک ایجاد میشود و بسیار در بازاریابی و فروش واحد ها و ارزش افزوده ملک تاثیر دارد، با اشتراک سازی دیوار و ستون و همچنین صدور پروانه ساختمان یک ساعته بدون هزینه می باشد و سرعت ساخت و ساز را به شدت بالا برده و واحدها را به بهره برداری هرچه سریعتر از مکان نزدیک تر می کند.

نکته مهم دیگر ایجاد خدماتی به نام خدمات کسب و کار در شهرک می باشد. این خدمات که در 4 حوزه بازاریابی و بازارسازی ، تامین منابع مالی ،مجوزات و کاریابی می باشد که بار بسیار سنگینی را از روی دوش تولید کننده برداشته تا بتواند تمرکز خود را بر روی مدیریت واحد تولیدی خود بگذارد.                                                                                                         

با توجه به موقعیت مکانی بسیار مناسب شهرک، یعنی فاصله ای در حدود 3 کیلومتر تا ورودی شهر، توانسته است توجه بسیاری از صنعتگران را به خود جلب کرده و واحدهای بسیار موفقی را در خود جای دهد.

از نکات قابل مهم این شهرک صنعتی میتوان گفت قسمتی درسایت درنظر گرفته شده تا افرادی را که به دنبال کار هستند به واحدها و کارگاه های متقاضی نیروی کار معرفی شود و دغدغه تولیدکنندگان را برطرف گردد ؛ در مرکز رشد هم نیازهای فناورانه شرکت ها و کارخانه های بزرگ کشف شده و با ورود تیمی از نیروهای فارغ التحصیل، با کار علمی سعی در حل مشکلات و رفع نیازهای این شرکت ها وجود دارد.

این شهرک در صدد آن است با ایجاد بانک اطلاعاتی نیازهای فناورانه  استان کرمان، نیازهای استان احصاء و واحدهای فناور و تیم سازی‌هایی در راستای حل مسائل فناورانه شناسایی شود طرح توسعه شهرک صنعتی سدید کرمان بر پایه تولید محصولات دانش بنیان در دستور کار است و قرار شده ۶۰ واحد دیگر نیز به این مجموعه ۲۳ هکتاری اضافه شوند تا دانش و صنعت در کناهم بتوانند زمینه را برای اشتغال و رونق اقتصادی فراهم کنند.

به لطف خداوند این شهرک در سال 98 به عنوان شهرک صنعتی نمونه کشور از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت انتخاب گردید.