تولیدی حلوا و ارده و روغن کنجد

حلواو ارده و روغن کنجد
واحد تولیدی آقای رزاقی

حلوا ارده غذایی بسیار مقوی است که مصرف آن بیشتر به صورت صبحانه‌است و مواد تشکیل دهنده آن عبارت‌اند از: کنجد، شکر، تخم مرغ، هل و چوبک. در ساخت حلوا ارده از کنجد سابیده که به آن ارده گفته می‌شود و بصورت مایع می‌باشد استفاده می‌شود.
در این مطلب به تشریح خط تولید حلوا ارده یا حلوا شکری می پردازیم و روش تولید حلوا ارده یا حلوا شکری را بیان می نماییم .وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است.
ارده عبارت است از کنجد بدون پوست، نرم و کوبيده مخلوط با روغن خودش، به رنگ کرم يا زرد روشن که براي ساختن حلوا به کار مي‌رود. ارده فاقد هرگونه افزودني اعم از شيميايي و غيرشيميايي است و به عبارتي، صددرصد طبيعي است. تنها ماده تشکيل‌دهنده آن، کنجد است.
در حال حاضر چین بزرگ ترین تولیدکننده کنجد در دنیا است. در ایران نیز مقداری کنجد تولید می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.
تولید حلوا ارده را می‌توان در مقیاس نیمه صنعتی و صنعتی انجام داد که در طرح حاضر، تولید نیمه صنعتی این محصول به دلیل نیاز به سرمایه کمتر در نظر گرفته شده است. برای تولید حلوا ارده در مقیاس نیمه صنعتی باید یک کارگاه بهداشتی 100 متری داشته باشیم که یا باید چنین کارگاهی را بخریم و یا رهن کنیم.
واحد تولیدی حلوا و ارده در شهرک صنعتی سدید با مدیریت آقای رزاقی در حال فعالیت است که این شرکت صنعتی با تلفیق روش سنتی و صنعتی ضمن تولید محصول باکیفیت بازار خوبی در داخل کشور برای محصولات خود بدست آورده است.

فواید ارده:

از ارزش غذایی و فواید ارده هرچه بگوییم کم است، این محصول دارای:

۱٫ ویتامین های آ: که باعث افزایش رشد در کودکان، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود بینایی و… می شود.

۲٫ ویتامین های گروه ب: که برای کاهش استرس، افزایش سلامت پوست و… مفید است.

۳٫ کلسیم: که باعث استحکام استخوان ها و کاهش بی خوابی می شود.

۴٫ آهن: ترکیب شیره انگور و ارده را میتوان جایگزین بسیار مناسبی برای قرص های آهن دانست. یکی از شایع ترین اثرات کمبود آهن کم خونی ناشی از فقر آهن است که موجب کاهش ضریب هوشی و حتی زخم های دستگاه گوارش می شود.

۵٫ منیزیم: که برای کنترل فشار خون، کنترل میزان قند در بیماران دیابتی و… مفید است.

۶٫ اسید فولیک: چون بدن نمی تواند اسید فولیک مورد نیاز خود را تامین کند مصرف مواد غذایی حاوی اسید فولیک بسیار لازم و ضروری است.

۷٫ فسفر: که باعث کمک به رشد و ترمیم بدن، افزایش ضریب هوشی، کاهش درد مفاصل و… می شود.
قطعا یک شیشه حاوی این محصول را از نزدیک دیده اید، یک پوره کرم رنگ روغنی. ولی شاید شگفت زده شوید اگر بدانید همین پوره روغنی علاوه بر کاهش کلسترول خون میتواند باعث جلوگیری از چاقی و کاهش اشتها شود.

اگر به تنهایی مصرف شود دیر هضم بوده و همین خاصیت باعث احساس سیری و جلوگیری از پرخوری می شود که این خاصیت در صورت ترکیب آن با انواع شیره یا عسل از بین می رود بنابراین برای کاهش اشتها فقط کافیست قبل از وعده غذایی یک تا دو قاشق از این محصول را میل کرده و با کاهش اشتها جلوی پرخوری احتمالی تان را بگیرید.

مصرف آن در طب سنتی بسیار توصیه شده است، از دیدگاه طب سنتی این محصول کنجدی دارای طبع بسیار گرمی است که برای سرد مزاجان بسیار مفید است. فواید ارده باعث شده است که طب سنتی بطور مکرر آن را برای وعده صبحانه توصیه کند. فواید ارده در درمان بیماری های زنانه، تقویت استخوان ها، افزایش انرژی بدن، افزایش حافظه، درمان اختلالات کبد و کلیه، درمان چاقی و… به اثبات رسیده است.

درست است که با استفاده محصولات کنجدی برای مستحکم سازی استخوان ها و درمان یبوست مفید است، ولی از نظر اطباء سنتی، مصرف فرآورده های کنجدی در دوران بارداری منع شده و در بعضی موارد سقط جنین مشاهده شده است.

 کنجد یک دانه ایست سرشار از مواد مغذی و معدنی و ارده یا طحینه یکی از محصولات خوراکی است که از کنجد تفت داده شده و بوداده شده بدست می آید وآن را می توان با چاشنی های دیگر مصرف کرد. به عنوان مثال می توان ارده را با شیره ی خرما مخلوط کرد و به عنوان صبحانه یا عصرانه استفاده کرد.ارده ی کنجد فواید و خاصیت های بسیار زیادی دارد که در این بخش به چندین نمونه از فواید آن می پردازیم. امکان تهیه روغن ارده کنجد در خانه نیز امکان دارد.  

کنجد

کسانی که مایل هستند که لاغر شوند می توانند از این خوراکی به عنوان کاهش دهنده اشتها استفاده کنند. یکی از محصولاتی که از ارده می توان تولید کرد، حلوا ارده است که مناسب برای افراد سرد مزاج و ماده بسیار خوش طعم و خوش خوراک است. خوردن ارده یا حلوای آن، گرفتگی ها چون انسدادهای اعضای مختلف را باز می کند، لذا می تواند باعث بروز جوش های پوستی در سردمزاجان نیز شود. ارده نفاخ، افزایش دهنده نیروی جنسی، چاق کننده و نعوظ آور است. این ماده غذایی برای کودکان یک صبحانه و عصرانه سالم و بی ضرری است. برای جلوگیری از اختلالات کبدی و کلیه نیز می توانید از ارده استفاده کنید. از فواید ارده کنجد انرژی‌زا بودن آن می‌باشد، بنابراین دارای درصد بالایی کالری است و چنانچه شما جزو افراد کم‌ تحرک هستید که روزانه بیش از 20 دقیقه پیاده‌روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌کنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد، همچنین استفاده از ارده برای افراد دیابتی مضر است. از فواید ارده کنجد، کاهش کلسترول بد خون است. ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است. به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آن ها، باعث تقویت حافظه شان هم می شود. مصرف ارده برای رفع بیماری های رحم توصیه می شود. ارده نرم کننده سفتی ها و ورم های سفت داخلی است و دمل ها را نیز نرم می کند.

    از فواید ارده کنجد استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها می باشد.
    در جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بسیار موثر است.
    استفاده درست  و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه به افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL کمک می کند.
    آنتی اکسیدان های زیاد موجود در دانه کنجد و فراورده های آن مانند ارده، می توانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.

ارده کنجد

 

 

تلفن تماس:09132417186